شرح وظایف کارشناس مسئول بهداشت حرفه ای

  • برنامه ریزی:
  1. برنامه ریزی جهت انجام مطالعات لازم بمنظور آگاهی از وضعیت بهداشت محیط کار وشناخت مسائل بهداشت حرفه ای در بخش های صنعت، معدن، کشاورزی و خدمات
  2. تدوین برنامه استراتژیک واحد و برنامه تفضیلی و عملیاتی
  3. تدوین برنامه های دوره های آموزشی برای گروه های هدف
  4. برآورد و تامین منابع و امکانات و الزامات مورد نیاز جهت اجرای برنامه های بهداشت حرفه ای
  • سازماندهی :
  1. هماهنگی درون بخشی با سایر واحدهای مرکزبهداشت ومراکز بهداشتی درمانی تابع (بین مدیران و کارشناسان و ...)
  2. هماهنگی بین بخشی و برون بخشی باسازمان های مرتبط ( معاونت، اداره کل کار و امور اجتماعی، سازمان محیط زیست، شهرداری، اتحادیه‌های صنفی و....)
  • نظارت و پایش :
  1. نظارت و پایش فعالیت های بهداشت حرفه‌ای ستاد و مراکز تابعه و ارائه نظریات کارشناسی جهت رفع مشکلات موجود
  2. نظارت بر تجزیه و تحلیل عملکرد بهداشت حرفه ای مراکز وتهیه و ارسال فیدبک به مراکز مربوطه
  3. نظارت بر اجرای طرحهای بهداشت حرف های ( طرح خانه های بهداشت کارگری، بهگر و.....)
  4. نظارت و پیگیری تشکیل کمیته فنی حفاظت و بهداشت کار
  • هدایت و رهبری:
  1. هدایت برنامه استراتژیک واحد
  2. تلاش در جهت حفظ و تقویت روحیه مشارکتی و انگیزش کارکنان به منظور ارتقاء فرآیندهای واحد
  3. تهیه و تدوین دستورالعمل های اجرائی فرآیندهای واحد بهداشت حرفه ای و بازنگری این دستورالعمل ها در صورت نیاز
  4. همکاری در اجرای طرحهای تحقیقاتی استانی ، ملی و مقطعی
  5. بررسی پیشنهادات و پیگیری حل مشکلات واحدهای تحت نظارت
  6. تهیه و تنظیم بخشنامه‌ها ودستورالعمل های کاری مورد نیاز و ابلاغ به مراکز تابعه


شرح وظایف کارشناس بهداشت حرفه ای

 

  1. شناسائی و جمع آوری اطلاعات و آمار مشاغل بخشهای صنعت، معدن، کشاورزی وخدمات تحت پوشش مرکز بهداشت‌
  2. همکاری در انجام مطالعات لازم بمنظور آگاهی ازوضعیت بهداشت محیط کار و شناخت مسائل بهداشت حرفه‌ای صنایع تحت پوشش
  3. بازدیداز کارگاههای تازه تاسیس جهت صدور صلاحیت بهداشتی
  4. ثبت و پیگیری شکوائیه های بهداشتی دریافت شده تا حصول نتیجه
  5. بازدید مشترک از کارخانه‌های بهداشت کارگری و نظارت بر انجام فعالیتهای بهداشتیاران کار
  6. همکاری در برنامه‌ریزی و اجرای دوره‌های آموزشی برای گروههای هدف ( کارشناس واحد، کارشناس صنایع،بهداشتیاران کار، بهگران و کارآموزان(
  7. همکاری در اجرای طرحهای تحقیقاتی،ملی و مقطعی
  8. جمع آوری و جمع‌بندی آمار فعالیتهای بهداشت حرفه ای بصورت سه ماهه، شش ماهه و سالیانه
  9. تجزیه و تحلیل داده‌های آماری و گزارش فعالیت های واحد
  10. معرفی کارگاههای متخلف از موازین بهداشت حرفه‌ای به مراجع قضائی
  11. همکاری در برنامه‌ریزی فعالیتها جهت پیشبرد اهداف بهداشت حرفه ای
  12. نظارت و پایش فعالیتهای واحدهای بهداشت حرفه ای مراکزتابعه.
  13. هماهنگی درون بخشی با سایر واحدهای مرکز بهداشت و مراکز تابعه
  14. همکاری در تهیه و تدوین دستورالعملهای اجرائی فرآیندهای واحد بهداشت حرفهای و بازنگری آن
  15. پایش کارگاههای با تعداد کارگران بالای 50 نفر

 


6.1.9.0
گروه دورانV6.1.9.0