نتایج یک پژوهش مشترک توسط پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی قزوین نشان داد:
دریافت اسید چرب اولئوئیلاتانولآمید باعث بهبود وضعیت گلیسمی افراد مبتلا به پیش دیابت شد
این اسید، در زیتون، گردو، بادام، بلغور و جو دوسر وجود دارد
افراد مبتلا به پیش دیابت یا پره دیابت(Prediabetes) با مشکل افزایش میزان قند خون از حالت طبیعی مواجه هستند. اگر پیش دیابت به درستی کنترل و درمان نشود به بیماری دیابت نوع دو تبدیل خواهد شد.
در مطالعهای که به منظور بررسی اثر اسید چرب اولئوئیل اتانولآمید (OEA) بر وضعیت قند خون، مقاومت به انسولین و عامل التهابی در افراد مبتلا به پره دیابت توسط دکتر حسین خادم حقیقیان، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد، مشخص شد مصرف اسید چرب اولئوئیل اتانولآمید به طور قابل توجهی باعث کاهش قند خون، مقاومت انسولینی و هموگلوبین گلیکوزیله (نشانگر تغییرات قند خون در سه ماهه اخیر) در این افراد شد.
مجری این طرح پژوهشی همچنین گفت: افراد مصرف کننده این اسید چرب، کاهش معنی داری در میزان التهاب داشتند. وی افزود: با توجه به اینکه دریافت این اسید چرب باعث بهبود وضعیت گلیسمی یعنی قند خون ناشتا، مقاومت انسولینی و هموگلوبین گلیکوزیله و کاهش فاکتور التهابی شد، استفاده از منابع این اسید چرب میتواند برای کنترل وضعیت پیش دیابت معرفی شود.
به گفته دکتر خادم حقیقیان، این مکمل غذایی را می توان با مصرف زیتون، گردو، بادام، بلغور و جو دوسر دریافت کرد.
گفتنی است، در این پژوهش، الهه پوریوسفی، کارشناسی ارشد تغذیه، محمدرضا رشیدی، دکترای داروسازی از دانشگاه علوم پزشکی کاشان و دکتر سیما هاشمی پور، دکترای فوق تخصصی بالینی / غدد درون ریز و متابولیسم مشارکت داشتند.
علاقه مندان برای مطالعه کامل مقاله می توانند به آدرس زیر مراجعه کنند:
https://dmsjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13098-022-00848-3